EnergiWatch

ABB kom godt ud af andet kvartal trods udfordringer fra nær og fjern

Det bedre end ventede resultat blev realiseret "trods pres fra propper i forsyningskæderne, coronanedlukninger i Kina og inflationsmiljøet.

Foto: ABB Power Grids

Den svensk-schweiziske industrigigant ABB kom bedre ud af andet kvartal, end analytikerne havde ventet, selv om kvartalet var præget af volatilitet på finansmarkederne, kinesiske nedlukningerne, inflation samt tab forbundet med selskabets russiske exit.

Det oplyser ABB i sit regnskab.

Det bedre end ventede resultat blev realiseret "trods pres fra propper i forsyningskæderne, coronanedlukninger i Kina og inflationsmiljøet. Mens vekselrater overordnede tyngede, steg den sammenlignelige ordreindgang med en tocifret procentsats på tværs af alle regioner", siger administrerende direktør i ABB, Björn Rosengren.

Omsætningen faldt i april, maj og juni som følge af blandt andet ugunstige valutabevægelser med 2,7 pct. til 7,25 mia. dollar. Det var mindre end de 7,52 mia. dollar, som analytikerne ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet.

Ordrebogen blev øget i perioden med 8,81 mia. dollar mod ventet 8,21 mia. dollar.

Driftsresultat (EBITA) voksede 2,1 pct. til 1,14 mia. dollar mod ventet 1,08 mia. dollar, svarende til en driftsmargin på 15,5 pct. mod ventet 14,5 pct.

Desuden oplyser ABB i regnskabet, at det vil udtræde af det russiske marked som følge af landets invasion af Ukraine. Det har kostet 57 mio. dollar i andet kvartal, oplyser ABB.

ARC har fundet leverandør af ladestandere til elektriske skraldebiler

 

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs