EnergiWatch

Everfuel modtager tocifret milliontilskud til svenske brintstationer

Brintaktørens datterselskab har modtaget over 55 millioner kroner til at bygge brintstationer i Sverige.

Foto: Everfuel

Everfuels datterselskab Everful Sweden AB har modtaget 79 mio. svenske kroner, svarende til 55,4 mio. kr., med formålet at bygge tre svenske brintstationer.

Det skriver Everfuel i en pressemeddelelse.

Finansieringen kommer fra den statslige, svenske myndighed Energimyndigheten og dækker udgifterne til at opføre stationerne, der alle vil understøtte brændstofpåfyldning til både passagerkøretøjer og tunge køretøjer.

”Med denne mængde finansiering har vores udrulningsplan i Sverige taget et stort spring fremad. Det viser, at Sverige er klar til at arbejde hen imod at etablere og understøtte en brintinfrastruktur, der kan tilbyde flere nul-emissionsmuligheder for køretøjsejere,” siger Jacob Krogsgaard, der er adm. direktør for Everfuel.

Brintstationerne vil blive bygget omkring byerne Helsingborg, Luleå og Sundsvall, der ifølge Everfuel er byer med omfattende infrastruktur langs de vigtigste trafikknudepunkter. De forventes, at idriftsættes i 2023.

De nye stationer vil indgå som en del af Everfuls plan om en skandinavisk strategi, der skal forbinde de vigtigste trafikområder i Sverige, Danmark og Norge. Den første svenske Everfuel-station forventes at åbne senere på året i Trelleborg.

ARC’s mål for CO2-fangst hænger i tynd tråd efter endnu en misset støttepulje

Nel lander australsk ordre

Bigadan tabte udbud bornholmsk madaffad: Ville beholde affaldet på øen

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs