EnergiWatch

Rockwool trækkes med ned af konkurrent

Kingspans udmeldinger om en forværret stemning på markederne smitter nu af på Rockwool, der ligesom det irske selskaber dykker på børsen.

Foto: Kingspan/PR

Rockwool falder med mere end seks pct. på Fondsbørsen i København. Det sker i kølvandet på, at konkurrenten Kingspan dykker 11,6 pct. på børsen i Dublin, efter at den irske isoleringskoncern har meldt om en forværret stemning på markederne i de sidste to måneder.

Det fremgår af en markedsopdatering mandag morgen.

"Vi har set stemningen på de fleste slutmarkeder blive forværret i løbet af de sidste to måneder, hvor ordretilgangen faldt markant i forhold til maj og juni-perioden i 2021, dog er der fremgang i forhold til samme periode i 2019," skriver Kingspan.

Kingspan meddeler, at selskabets beholdning af isolerede paneler er faldet 2 pct. i volumen ved udgangen af maj efter at have været oppe med 19 pct. ved udgangen af marts.

Finanshuset Goodbodys analytiker David O'Brien vurderer, at markedet sandsynligvis vil være fokuseret på de kortsigtede tendenser, hvilket også vil lægge pres på sektoren.

"Mens en opblødning i ordremønstre ikke er velkommen, så har markedet tydeligvis ventet dette og indpriset det," skriver David O'Brien ifølge Bloomberg News.

Analytikeren pointerer, at Kingspan forbliver aktiver inden for opkøb og frasalg, hvilket vil understøtte indtjeningen.

På længere sigt ser David O'Brien få virksomheder, , der er bedre positioneret til at drage fordel af væksten i efterspørgslen efter energieffektive byggeprodukter.

Kingspan venter i første halvår 2022 at levere et handelsoverskud i omegnen af 415 mio. euro sammenlignet med 329 mio. euro i samme periode året forinden.

Selskabet aflægger halvårsregnskab den 19. august.

Rockwool-topchef om Rusland: "Der er mange røde linjer"

Nye prisstigninger skal hjælpe Rockwool tilbage til "bæredygtig" overskudsgrad  

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs