EnergiWatch

Tesla ventes at hæve prisen på sine elbiler med op mod 6000 dollar

Stigende omkostninger forbundet med råvarer og særligt batterikomponenter får angiveligt Tesla til at hæve priserne.

Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS / X90050

Tesla vil hæve priserne med op til 6000 dollar på flere af bilerne i sin portefølje for at opveje for stigende omkostninger forbundet med råvarer og særligt batterikomponenter.

Det erfarer branchemediet Electrek ifølge Bloomberg News.

Gennemføres prisforhøjelserne, vil det være tredje gang i år, at Tesla skifter prisskiltene ud på sine biler. I fremtiden vil Model 3 koste 57.990 dollar i USA, svarende til en prisstigning på 2500 dollar, mens Model X ses stige 6000 dollar til i alt 120.990 dollar, fremgår det af Electrek.

Teslas administrerende direktør, Elon Musk, oplyste tidligere på ugen, at Tesla har haft tre svære måneder efter længere tids nedlukning i Shanghai, hvor en af selskabets vigtigste fabrikker ligger, foruden udfordringer med forsyningskæderne.

"Det har været et hårdt kvartal - primært på grund af udfordringer med forsyningskæderne og produktionen i Kina," fremgår det af en mail fra Elon Musk til ansatte i Tesla.

Analytikere venter, at Teslas produktion i indeværende kvartal vil være aftaget til 296.000 enheder som følge af udfordringerne. I første kvartal kunne Tesla sende 310.048 elbiler videre fra samlebåndet og ud til forbrugerne.

Tesla planlægger aktiesplit i forholdet 1 til 3

Tesla-produktion i Kina tredobles efter genåbning 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs