EnergiWatch

Green Hydrogen Systems henter Vestas-nestor til bestyrelsen

Thyge Boserup træder tilbage som formand for elektrolyse-producenten, der til gengæld indstiller tunge industrielle navne ind i bestyrelsen på ekstraordinær generalforsamling.

Foto: Green Hydrogen Systems/PR

Normalt ville udskiftningen af formanden være den suverænt største nyhed, når en virksomhed melder om rokade i bestyrelsen. En sådan kom mandag eftermiddag fra den jyske producent af elektrolyseanlæg, Green Hydrogen Systems. Allerede fra dags dato siger Thyge Boserup farvel til stolen for enden af bordet, og efter en ekstraordinær generalforsamling i næste måned er han efter to et halvt år fortid hos selskabet.

En sådan nyhed ville sædvanligvis knytte en kommentar om virksomhedens problemer. For Green Hydrogen Systems vedkommende de tekniske udfordringer med at få elektrolyseanlæggene til at virke efter hensigten, forsinkelserne af leveringer eller aktiekursen, der er faldet med mere end 60 pct. siden børsnoteringen i sidste sommer.

Imidlertid har intet af det tilsyneladende fået alle til at miste troen på virksomheden. For den velnok største nyhed i bestyrelsesrokaden er de navne, Green Hydrogen Systems er lykkedes med at hente ind i bestyrelsen.

Foruden økonomidirektøren hos solproducenten Sonnedix, Karen Dyrskjøt Boesen, er det den tidligere Siemens Energy-direktør Armin Schnettler samt Vestas chef for teknologiudvikling gennem mange år, Anders Vedel.

"Anders Vedel, Dr. Armin Schnettler og Karen Dyrskjøt Boesen medbringer enorm ledelseserfaring såvel som indsigt i energi-, fremstilling-, teknologi- og brint fra deres positioner på tværs af energisektoren. De vil være et værdifuldt bidrag til vores samlede erfaring og kompetencer, idet Green Hydrogen Systems tager det næste skridt i at nå industriel produktionsskala," lyder det i meddelelsen fra Green Hydrogen Systems.

Mere præcis med Christan Clausen som afsender. Det er således ham, der nu har overtaget formandsposten fra Thyge Boserup. Sidstnævnte bliver i øvrigt ikke ene om at forlade lokalet efter den ekstraordinære generalforsamling den 18. juli. Det samme gør Karen-Marie Katholm, hvilket begrundes med ønsket om at hellige mere af sin tid til sit job i ledelsen hos Akzonobel.

Tilliden til brintselskab udfordres af ”frustrerende” problemer

Tekniske udfordringer skaber uforudsigeligt 2022 for Green Hydrogen Systems

Green Hydrogen Systems tredoblede værdien af A.P. Møller-lån

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs