EnergiWatch

Siemens Energy valgt som lagervare i Nordjylland

Energilagringsvirksomheden Corre Energy, der blandt andet er med i Green Hydrogen Hub, har indgået en samarbejdsaftale med Siemens Energy på sine projekter.

Foto: Corre Energy

Hvis det nordjyske projekt Green Hydrogen Hub som planlagt står klar i 2025, står det til at blive med teknologi fra Siemens Energy. Hollandske Corre Energy, der er med i brintprojektet sammen med Eurowind og Gas Storage Denmark, har indgået en global samarbejdsaftale med det tyske selskab.

Corre Energys rolle i det danske projekt er hovedsageligt i den del, der handler om langtidslagring (LDES) af brint. Til forskel fra mange af øvrige Power-to-X-projekter, vil konsortiet bag Green Hydrogen Hub bruge saltkavernen Lille Torup til at lagre en del af den producerede brint. Trækket på den 320 MW store lagerkapacitet skal sikres ved hjælp af såkaldt komprimeret luft-teknologi (CAES).

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs