EnergiWatch

Slagtilbud til regeringen: Gigantisk dansk brintprojekt kan stå klar i 2030 uden en krone i statsstøtte

Copenhagen Infrastructure Partners, en af verdens største grønne kapitalforvaltere, fremlægger visionen om endnu en dansk energiø i Nordsøen, hvor strømmen skal omdannes til grøn brint.

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har store planer om at bygge endnu en dansk energiø, som skal producere grøn brint i storskala. Partner Thomas Dalsgaard mener, at den den kan stå klar allerede i 2030. | Foto: CIP

Blækket er dårligt tørt på den historiske Esbjerg-erklæring om at 10-doble havvind i Nordsøen, før en af verdens største grønne kapitalforvaltere melder sig på banen med et slagtilbud til den danske regering.

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) er klar med et koncept for, hvordan man allerede nu kan sætte gang i endnu en dansk energiø på 10 gigawatt (GW), der vil kunne stå klar i 2030.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs