EnergiWatch

Tesla udskyder angiveligt produktion af omtalt pickup-truck

Efter flere udskyldelser vil selskabet nu angiveligt først sætte gang i en begrænset produktion i første kvartal af 2023.

Foto: Jeenah Moon/REUTERS / X03905

Den amerikanske elbilproducent Tesla vil udskyde produktionen af selskabets Cybertruck, der er Teslas første bud på en elektrisk pickup-truck, til starten af 2023.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters på baggrund af en kilde med kendskab til sagen.

Produktionen er i forvejen blevet udskudt flere gange og seneste melding var, at den skulle være påbegyndt i slutningen af 2022. Nu vil selskabet angiveligt først sætte gang i en begrænset produktion i første kvartal af 2023 for derefter at øge produktionen.

Ifølge Reuters skyldes udskydelsen, at Tesla vil lave ændringer i bilens funktioner for at følge med skærpede konkurrence på det store amerikanske marked for elektriske pickups.

Tesla er i forvejen kommet på bagkant i forhold til konkurrenter som Ford og Rivian.

Ford har tidligere på måneden annonceret, at selskabet vil tæt på fordoble produktionskapaciteten for den populære model F-150 Lightning til 150.000 biler. Meldingen kommer forud for forårets kommercielle lancering hos de amerikanske bilforhandlere.

Teslas topchef Elon Musk ventes at give en opdatering på produktionen 26. januar i forbindelse med selskabets regnskab for fjerde kvartal.

Torsdag faldt Tesla-aktien 6,8 pct. til 1031,56 dollar, mens Ford omvendt ramte en markedsværdi på mere end 100 mia. dollar, skriver Reuters. Ford-aktien steg 2,3 pct. til 25,02 dollar.

Tesla lagde 948 mia. kr. til markedsværdien i heftig årsstart

Tesla har tæt på fordoblet bilsalg i 2021 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs