EnergiWatch

Mer køber britisk ladeselskab

Det Statkraft-ejede selskab skruer op for sine ambitioner på det britiske lademarked med et nyt opkøb.

Foto: PR Statkraft

Det norske ladeselskab Mer, der tidligere var kendt under navnet Grønn Kontakt, har købt det britiske selskab Elmtronics.

Tanken med opkøbet af Elmtronics, der leverer ladeinfrastruktur, er, at det skal skabe stordriftsfordele.

"Købet af Elmtronics er selve beviset på Mers ambitioner om at accelerere overgangen til elektrisk mobilitet i Storbritannien. Mens Mers britiske ekspertise og fokus mest er inden for offentlig hurtigladning, så fokuserer Elmtronics hovedsageligt på flåde og ladning på arbejdspladser. I kombination vil denne indsats give Mer en betydeligt stærkere position på det britiske marked," udtaler Kristoffer Thoner, der er adm. direktør for Mer, i en meddelelse.

Handlen skal først godkendes af myndigheder, men Mer forventer, at rebrandingen af Elmtronics til Mer vil ske i løbet af første kvartal af 2022.

Statkraft blev først medejer af Grønn Kontakt i 2012, men overtog hele ejerskabet i 2019, hvor det norske energiselskab købte Agder Energis ejerandel på 47,5 pct. I 2020 skiftede Grønn Kontakt så navn til Mer.

Det skete som et led i en strategi om dels at stå bedre på det norske og svenske markeder, men også i jagten på flere andre europæiske markeder.

I slutningen af 2018 købte Statkraft også 61 pct. af det München-baserede Eemobility, der udvikler totalløsninger for elbiler til firmakørsel, mens den tyske leverandør E-Wald blev opkøbt året efter.

Mer får mere af svensk lademarked

Statkrafts ladeselskab vil have Mer af Norden og Europa

Statkraft skifter til elbiler

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs