EnergiWatch

Bilproducenter hjemtager store dele af elbilproduktionen

General Motors og Volkswagen er blandt de producenter, som nu følger i fodsporene på Tesla.

Foto: Annegret Hilse/REUTERS / X06848

De store bilproducenter vil i højere grad have kontrol over forsyningskæderne i forbindelse med produktionen af elbiler. Derfor ses flere samarbejder mellem komponentleverandører og bilproducenter.

Det skriver The Wall Street Journal.

Tesla var blandt de første til at sikre sig langt bedre kontrol over forsyningen af komponenter, blandt andet ved at hjemtage produktionen af batterier. Og en stor mangel på elektroniske komponenter, som mikrochips og batterier, betyder at General Motors og Volkswagen med flere, bevæger sig mod samme strategi, skriver avisen.

Over de seneste uger har Volkswagen og Stellantis forhandlet en aftale på plads, som skal sikre den tyske bilproducents adgang til lithium til batteriproduktionen. Ligeledes kunne General Motors tidligt i december udmelde, at selskabet har indgået en aftale med Posco, en koreansk producent af stål og kemikalier, om at opføre en ny fabrik i Nordamerika.

 

Mangel på arbejdskraft kan bremse den grønne transformation af bilindustrien

Tesla lagde 948 mia. kr. til markedsværdien i heftig årsstart

Tesla har tæt på fordoblet bilsalg i 2021 

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs