EnergiWatch

Rivian udskyder leverancer af pickup-model til 2023

I stedet vil elbilsselskabet prioritere produktionen af sin standardmodel.

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Amerikanske Rivian udskyder leverancerne af selskabets eldrevne pickup-model R1T og R1S SUV med større batteripakke til 2023 for i stedet at prioritere produktionen af sin standardmodel.

Det skriver elbilmediet Electrek.

Ifølge topchef i Rivian, RJ Scaringe, havde køretøjsproducenten 71.000 forudbestillinger til R1T og R1S i USA og Canada, hvoraf størstedelen af ordrene var på standardmodellen Adventure Package, mens omkring 20 pct. af forudbestillingerne var på Max Pack.

"For at imødekomme det største antal af forudbestillinger vil vi prioritere at producere Adventure Package i løbet af næste år," skriver topchefen i et brev til sine kunder og tilføjer, at ordrene på Explore Package og Max Pack vil blive indhentet i 2023.

Rivian, der af flere anses som en ny konkurrent til Tesla, leverer i øjeblikket standardmodellen af R1T, der indeholder en "large"-batteripakke, der muliggør 505 kilometers kørsel på en opladning ifølge en EPA-test.

Max Pack indeholder en batteripakke, der ventes at have en rækkevidde på 643 kilometer. Det vides dog endnu ikke, hvorvidt batteriet med garanti kan leve op til den lovede rækkevidde.

Topchef RJ Scaringe vil komme med en ny opdatering på leveringssituationen i begyndelsen af 2022, skriver Electrek.

Rivian fik i november en bemærkelsesværdig børsnotering, da selskabet steg 44 pct. på første handelsdag og efter blot få dage overgik Mercedes-producenten Daimler i markedsværdi, på trods at elbilproducenten endnu ikke havde nogen omsætning.

Aktien i Rivian falder 1,7 pct. i det amerikanske formarked onsdag. Tirsdag gik elbilproducenten tilbage med 3,9 pct.

Ny rival banker Tesla med helt nyt produkt

Amazon-støttede Rivian vil åbne fabrik for 5 mia. dollar 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs