EnergiWatch

Rambøll-undersøgelse: Borgere vil have klimavenlig mobilitet

Et af de største ønsker til de nyvalgte politikere er en mere klimavenlig transport, lyder det i ny Rambøll-undersøgelse.

Foto: PR / Rambøll

Ifølge danskerne skal de nyvalgte politikere sørge for mere klimavenlige transportformer samt fremme mere biodiversitet i byen i målet om at gøre den mere klima- og miljøvenlig, viser ny Rambøll-rapport.

Det skriver Klimamonitor.

I undersøgelsen er 1.000 repræsentativt udvalgte borgere fra hele landet er blevet bedt om at angive de tre vigtigste områder, deres kommende kommunalbestyrelse skal igangsætte initiativer inden for, lyder det fra Rambøll.

Adm. direktør i Rambøll Ib Enevoldsen er ikke overrasket over, at klimavenlige transportformer topper på danskernes ønskeliste og ser det som et udtryk for en stor opmærksomhed i befolkningen på transportområdets rolle i klimaregnskabet.

"For at adressere dette bør kommunerne give de nuværende mobilitetsplaner et grønt eftersyn og samtidig have fokus på, hvordan de gør det nemt og trygt for borgerne at vælge de klimavenlige transportformer til," siger han til Klimamonitor.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Rambøll-undersøgelse: Branchen ser behov for 10 GW grøn strøm til PTX-succes

Biogasorganisation: Klimarådets ønske om at sløjfe biogas til lastbiler er en fejlslutning 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs