EnergiWatch

Elon Musk har indtil nu kun solgt en fjerdedel af lovet aktiesalg

På trods af de astronomiske beløb er Musks salg ikke nødvendigvis nok i sig selv til at skabe usikkerhed omkring aktiens værdi.

Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS / X90050

Elon Musk, der lovede sine følgere på Twitter at sælge 10 pct. af sin aktieandel i Tesla er godt på vej med 4,5 mio. solgte aktier. Alt efter opgørelsesmetoden mangler han dog at sælge op i mod 12,5 mio. aktier for at opfylde sit løfte.

Det skriver Wall Street Journal.

Elon Musk, som ifølge Bloomberg Billionaires Index er verdens rigeste mand, ejer 170 mio. aktier i Tesla, og hans aktiesalg de seneste dage, rangerer blandt de største aktiesalg nogensinde blandt virksomhedsdirektører.

På trods af de astronomiske beløb er Musks salg ikke nødvendigvis nok i sig selv til at skabe usikkerhed omkring aktiens værdi.

"Jeg tror ikke, at volumen af Musks handler vil skabe volatilitet. Jeg tror volatiliteten kommer fra analyserne af hans handlinger og hans egne ord," siger Ben Silverman, som er forskningsdirektør hos Insiderscore, til Wall Street Journal.

Elon Musk har tidligere været tøvende med at sælge aktier i firmaet, da han dermed vil noget af kontrollen. Det skyldes, at Tesla ikke har den samme aktieordning, som for eksempel selskaberne bag Google og Facebook. Her har medstifternes aktier en højere værdi, når det kommer til stemmerettigheder, og derfor kan de tillade sig at sælge flere almindelige aktier.

Når Musk alligevel vælger at sælge, skyldes det blandt andet, at han ikke udbetaler løn til sig selv, og dermed skal finansiere sine skatteudgifter gennem aktiesalg.

Tesla stiger i værdi efter Musks aktiesalg for milliarder

Elon Musk overvejer stort aktiesalg efter Twitter-afstemning 

Mere fra EnergiWatch

Chr. Augustinus Fabrikker skyder 400 millioner i grøn fond

Milliardinvestoren Chr. Augustinus Fabrikker er blandt de primære investorer i en grøn investeringsfond, der har sikret sig et samlet kapitaltilsagn på knap en milliard. Fonden har fokus på virksomheder, der er markedsledende i bæredygtighed inden for branche.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs