EnergiWatch

Hertz: Teslaer skal bruges af Uber

Ordre på 100.000 Tesla-biler skal blandt andet stilles til rådighed for samkørselstjenesten Uber, ifølge Hertz-topchef.

Foto: Matthew Childs/REUTERS / X03810

Hertz Global, det store amerikanske biludlejningsselskab, har den seneste tid skabt bølgegang på finansmarkederne og samtidig stjålet en del overskifter.

Det er ikke længe siden, at koncernen kom ud af betalingsstandsning efter coronakrisen, og for kort tid siden søgte selskabet om en rigtig børsnotering igen, på Nasdaq.

Mandag kom det så frem, at Hertz har bestilt hele 100.000 nye elbiler hos Tesla, hvilket har sendt elbilproducentens aktie markant i vejret og godt forbi en markedsværdi på 1000 mia. dollar.

Hertz, som selv steg 10 pct. på den nyhed mandag, er dog slet ikke færdig.

For nu viser det sig, at den store ordre på 100.000 elbiler til udlejningsflåden blandt andet skal bruges til at stille 50.000 elbiler til rådighed for verdens største samkørselstjeneste Uber allerede i 2023, skriver The Wall Street Journal.

Det var blot i juni, at Hertz i omstruktureret form kom ud af betalingsstandsning.

"En af de største fordele ved en omstrukturering som vores er, at det giver et nyt perspektiv. Det lader os tage en ny tilgang og i stedet for at sige "hvorfor", så sige "hvorfor ikke"," forklarer Mark Fields, midlertidig topchef i Hertz, til The Wall Street Journal.

Tesla runder markedsværdi på 1000 milliarder dollar

Tesla lander sin hidtil største ordre

Uber og Arrival vil samarbejde om udvikling af eltaxaer 

Grønne biler udgør knap en femtedel af det europæiske salg 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs