EnergiWatch

Klar udmelding fra ladeaktører: Kommuner skal selv kunne investere i laderstandere

Private ladestanderoperatører argumenterer nu for, at kommunerne bør have en mulighed for at medfinansiere ladestandere til elbiler i yderområderne. Det fremgår af flere høringssvar, som MobilityWatch har gennemgået i forbindelse nyt lovforslag. Ifølge kommunerne selv kan løsningen findes i en særlig model.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

Det skal være lettere at være elbilist i Danmark, mener transportminister Benny Engelbrecht (S). Derfor vil ministeren med et nyt lovforslag "fastsætte krav vedrørende etablering og drift af ladestandere til elektriske køretøjer på offentlige arealer." Det skal gavne danske bilister, der kører rundt i opladelige biler.

Der er tale om et lovforslag, hvis primære formål er at få vedtaget det såkaldte AFI-direktiv fra EU, som skal sikre lige og åben adgang til ladestanderne i EU.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs