EnergiWatch

Færdselsorgan indleder undersøgelse af Teslas ulykker

Elon Musk er blevet gjort bekendt med, at "der er en ny sheriff i byen", og at Tesla ikke vil blive mødt med samme "laissez faire" attitude som under Donald Trumps præsidentskab.

Foto: FLORENCE LO/REUTERS / X06710

Et statsligt agentur for færdselssikkerhed i USA gjorde det fredag klart, at det har indledt en efterforskning af en dødsulykke i New York den 26. juli, hvor en Tesla med en avanceret autopilot var involveret.

Ulykken blev omtalt i flere amerikanske medier, da den kan blive dyr for Elon Musk og Tesla-fabrikkerne.

En 52-årig mand, som var ved at skifte et punkteret dæk på en motorvej på Long Island blev dræbt, da han blev ramt af en Tesla.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at der på området herskede en "laissez faire" under the Trump-administration, men at nationens øverste organ for færdselssikkerhed nu har gjort det klart over for Elon Musk, at "der er en ny sheriff i byen."

Efterforskningen omfatter også over en halv snes andre ulykke, hvor Teslaer med autopilot er pløjet ind i parkerede biler.

Den amerikanske myndighed for trafiksikkerhed, NHTSA, har dokumenteret mindst 11 ulykker siden 2018 med Teslas omdiskuterede autopilotsystem. Det har blandt andre Wall Street Journal skrevet.

Tesla har selv beskrevet autopilotsystemet som et system, der trods navnet kræver et menneske bag rattet. Det betyder dermed heller ikke, at Teslan kan være en selvkørende bil.

Teslas cybertruck rygtes forsinket

Tesla holder fast i udviklingen af AI trods granskning af autopilot 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs