EnergiWatch

På tre år er datacentrenes store indtog i Danmark forduftet

For tre år siden mente man, at datacentre i 2030 ville forbruge, hvad der svarede til en tredjedel af Danmarks strømforbrug. Men techgiganterne har i en vis grad trukket følehornene til sig, og nu har PTX i stedet indtaget rollen som kommende strømsluger og leverandør af overskudsvarme.

Googles datacenter i Odense er i dag et ud af blot tre datacentre i Danmark, som er blevet bygget af techgiganter. | Foto: PR

I februar 2018 landede en rapport, som sendte rystelser gennem den danske energisektor.

"Temaanalyse om store datacentre" lød den afdæmpede titel på den opsigtsvækkende rapport udgivet af Energistyrelsen med følgende konklusion:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs