EnergiWatch

Kingspan løftes efter solidt regnskab

"Væksten i første halvår har været bemærkelsesværdig stærk med omsætning og driftsindtjening på rekordniveauer drevet af høj efterspørgsel og et globalt opsving i byggesektoren," siger koncernchef Gene Murtagh.

Foto: Kingspan/PR

Kingspan stiger med 3,4 pct. til 97,02 euro på børsen i Dublin, efter at den irske Rockwool-konkurrent har aflagt en solid opdatering for første halvår, hvor stærke efterspørgselstrends og en voksende ordrebog giver god visibilitet.

Det vurderer analytiker Cedar Ekblom fra Morgan Stanley ifølge Bloomberg News, efter at isoleringskoncernen har leveret regnskab for første halvår.

Salget er i første halvår steget med 41 pct. til 2,9 mia. euro, og eksklusive valutaeffekten og opkøb blev salgsfremgangen på 36 pct.

Driftsindtjeningen er steget med 64 pct. til 329 mio. euro.

Salget af isolerende paneler steg med 44 pct. i halvåret drevet af generelt stærk momentum i byggeaktiviteten.

Salget af isoleringsplader steg 36 pct. i første halvår, hvilket afspejler en stærk efterspørgsel på nøglemarkeder og et inflationært opsving i priserne.

Det fremhæves også, at det 242 mio. euro store opkøb af Løgstør, der leverer løsninger til isolering af rør, blev gennemført inden udgangen af perioden.

"Væksten i første halvår har været bemærkelsesværdig stærk med omsætning og driftsindtjening på rekordniveauer drevet af høj efterspørgsel og et globalt opsving i byggesektoren," siger koncernchef Gene Murtagh, der fortsætter:

"På trods af inflation i vores inputomkostninger har effektiv prisstyring været med til at øge handelsmarginerne med en markant præstation i vores største division - isolerede paneler."

Jens Birgersson: Mangel på hænder og materialer i byggeriet er de største risici

Rockwool fastholder opjusterede forventninger til 2021 i halvårsregnskab 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs