EnergiWatch

Bezos og Gates investerer millioner i jagt på "elbil-metaller" i Grønland

Nogle af verdens rigeste iværksættere har finansieret et efterforskningsprojekt i Grønland, hvor der skal ledes efter metaller til brug i elbiler.

Amazon-stifter Jeff Bezos (venstre) og Microsoft-stifter Bill Gates. Rigmændene er blandt investorerne i et projekt på Grønland, hvor der skal ledes efter sjældne metaller | Foto: Gates Bezos

Selskabet Bluejay Mining har fået et trecifret millionbeløb fra nogle af verdens rigeste mænd til at lede efter sjældne metaller i Grønland til elbiler.

Bluejay, der har en dansk geolog i spidsen, har fået 15 mio. dollar, som skal bruges på at sparke efterforskningsprojektet Disko-Nuussuaq på den grønlandske vestkyst i gang.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs