EnergiWatch

Tesla slår analytikernes forventninger med tæt på 50 pct.

Den justerede indtjening lander på 1,45 dollar per aktie, mens konsensus blandt analytikerne lå knap 50 pct. lavere på 0,97 dollar, skriver Bloomberg News.

Foto: SAUL LOEB/AFP / AFP

Den amerikanske bilproducent Tesla har tjent langt flere penge i årets andet kvartal, end analytikernes havde forventet.

Den justerede indtjening lander på 1,45 dollar per aktie, mens konsensus blandt analytikerne lå knap 50 pct. lavere på 0,97 dollar, skriver Bloomberg News.

Omsætningen ender på 12 mia. dollar i kvartalet, mens analytikerne havde regnet med 11,4 mia. dollar.

Samtidig har selskabet bekræftet en forventning om 50 pct. vækst i sine billeverancer over de næste, men enkelte år kan stigningen være højere. Det gælder for 2021, oplyser Tesla ifølge Bloomberg.

Bilproducenten har i året andet kvartal leveret 201.250 biler, mens der i hele 2020 blev leveret over en halv million. Aktuelt er Tesla udfordret af forstyrrelser i forsyningskæderne, hvor flaskehalse er med til at skabe forsinkelser. Tesla advarer samtidig om, at mangel på chips fortsat presser markedet.

Selskabet beskæftiger i omegnen af 80.000 mennesker og er i færd med at udvide på flere kontinenter.

Tesla-aktien stiger 2,2 pct. i eftermarkedet.

Elon Musk vil åbne Tesla's lynladestandere for alle elbiler

Tesla åbner første ladestation i Kina med solceller 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs