EnergiWatch

ABB slog analytikernes forventninger i andet kvartal

Både ordreindgang, overskud og driftsresultatet var højere end ventet for svensk-schweiziske ABB.

Foto: PR

Svensk-schweiziske ABB, der blandt andet leverer produkter og serviceydelser inden for elkraft-, automation- og robotsegmenterne, slog analytikernes forventninger i andet kvartal.

Det skriver Bloomberg News, der har indsamlet konsensusestimaterne.

Driftsresultatet før amortiseringer, renter og skat landede i kvartalet på 1,11 mia. dollar - svarende til lige knap 7 mia. kr. Her var ifølge Bloomberg ventet et driftsresultat på 1,05 mia. dollar.

På bundlinjen realiserede selskabet et overskud på 752 mio. dollar, der ligeledes slog analytikernes forventninger på 651,8 mio. dollar.

Ordreindgangen landede på 7,99 mia. dollar mod en ventet ordreindgang på 7,55 mia. dollar, mens omsætningen i kvartalet endte i 7,45 mia. dollar. Her ventede analytikerne en omsætning på 7,22 mia. dollar.

ABB venter i 2021 at forbedre sine udsigter til at nå i mål med ambitionen om en ebita-margin i det øvre interval af 13-16 pct. i 2023.

Aktien stiger torsdag formiddag 1,4 pct. til 313,9 svenske kr. på børsen i Stockholm.

Hitachi ABB Power Grids skifter navn

Fleksibel markedsmodel kommer med anbefalinger til elmarkedet  

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs