EnergiWatch

En ud af fire nye biler kan lades op med strøm

I de første seks måneder af 2021 blev der indregistreret 25.854 nye opladelige biler i Danmark.

Foto: Mikkel Hørlyck/Ritzau Scanpix

Mere end hver fjerde nye bil, der er blevet indregistreret i første halvdel af 2021, var i den grønne kategori.

Det skriver De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse torsdag.

Der blev i alt indregistreret 25.854 nye opladelige biler i Danmark i årets første seks måneder.

Af dem var 7424 rene elbiler, mens 18.430 var pluginhybridbiler, der både kan køre på strøm og benzin eller diesel.

Det svarer til, at 26,8 procent af alle nye biler kan oplades.

Til sammenligning udgjorde el- og hybridbiler 9,3 procent af de nye biler i samme periode af 2020.

"Elbilsalget er fordoblet i første halvår 2021 sammenlignet med samme periode sidste år, og salget af pluginhybrider er mere end firdoblet."

"Det stiller store krav til det danske ladenetværk, som stadig ikke er gearet til den fremtid, vi går i møde," siger Mads Rørvig, der er administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Han tilføjer, at det er glædeligt, at Folketingets partier med den nyligt præsenterede infrastrukturplan har sat fokus på ladestandere.

"Flere ladestandere er afgørende for, at vi kan ride videre på den grønne bølge i samme høje tempo og være med til nedbringe CO2-udledningen fra persontransporten," siger Mads Rørvig.

Kigges der på juni alene, var andelen af nye biler i den grønne kategori endnu højere. Her udgjorde biler, der kan oplades, cirka en tredjedel af salget. Det er den højeste andel, der er set i Danmark.

I alt blev der sidste måned solgt 20.271 nye personbiler. Det tyder ifølge privatøkonom Brian Friis Helmer, Arbejdernes Landsbank, på, at bilsalget for alvor har fundet melodien fra før krisen.

"Det vidner om, at roen atter har indfundet sig for bilsalget, og at forbrugerne har lysten og kraften til at købe bil, og at det, der har holdt dem tilbage, primært skal tilskrives restriktioner, smittefrygt og usikkerhed om bilafgifterne," skriver han i en kommentar.

Dansk Elbil Alliance ser millioner til ladestandere som vigtigt skub

Drivkraft Danmark: Skal kommunen også være grønthandler?

Spirii efterlyser større fokus på udbud

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs