EnergiWatch

Greenmobility køber tysk delebilstjeneste

Det danske delebilsselskab har købt Twist Mobility fra det tyske energiselskab ENBW og Bridgemaker. Det marker samtidig Greenmobilitys indtog på selskabets femte marked.

Foto: GreenMobility PR

Greenmobility har købt tyske Twist Mobility med overtagelse 1. juli.

Det oplyser selskabet i en børsmeddelelse.

Greenmobility har indgået en aftale med EnBW, der er Tysklands tredjestørste energiselskab, og Bridgemaker om at købe Twist Mobility.

Opkøbet markerer Greenmobilitys indtog på det tyske marked - det i alt femte udenlandske marked for selskabet.

"Dette er en milepæl for Greenmobility og alle, der tror på, at elektrisk delemobilitet bliver en central del af løsningen på mobilitet i fremtiden. Vi har tidligere meldt ud, at vi ville gå ind på det tyske marked - og at det nu sker i en delstat med dobbelt så mange indbyggere som i Danmark med en stærkt forankret partner i ryggen, er vi selvfølgelig tilfredse med," siger topchef Thomas Heltborg Juul i en kommentar.

Samtidig har Greenmobility og EnBW indgået en aftale gennem sidstnævntes datterselskab Netze BW.

Datterselskabet vil promovere og sælge elbilsordningen til sit netværk af kommuner, hvor den kan nyde godt sin opladningsinfrastruktur i samme kommuner.

Twist Mobility tilbyder delebiler i mindre byer, hvor kommunerne tilbyder ordningerne lokalt.

Kommunerne betaler et fast månedligt gebyr for at dække bilernes omkostningerne. Således nedbringes forretningsrisici, fremgår det af børsmeddelelsen.

Det opkøbte selskab opererer i den tyske delstat Baden-Württemberg med 11 mio. indbyggere.

"EnBW, som står for salget, har en kunderelation til størstedelen af kommunerne i Baden-Württemberg, og vi har ekspertisen indenfor car-sharing. Det er et stærkt partnerskab, hvor vi hver især kan fokusere på det, vi er bedst til," oplyser topchefen yderligere.

I øjeblikket har Twist Mobility 12 deleelbiler på gaden.

Forventningen er, at antallet af elbiler i løbet af 2021 vil blive udvidet med 40 til 50 elbiler, mens der i 2022 ventes en udvidelse på yderligere 100 elbiler.

Greenmobility fik rekordomsætning på 5,2 mio. kr. i maj

Greenmobility optages til Nasdaqs benchmark-indeks 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs