EnergiWatch

Teslas salg af elbiler i Kina tager stort hop

Samlet solgte elbilsproducenten 33.463 kinesisk producerede elbiler inklusiv eksport, viser tal fra China Passenger Car Association (CPCA) tirsdag.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP / AFP

Teslas salg af kinesisk producerede biler steg i maj med 29 pct. i forhold til måneden før.

Samlet solgte elbilsproducenten 33.463 kinesisk producerede elbiler inklusiv eksport, viser tal fra China Passenger Car Association (CPCA) tirsdag.

Salget af elbiler i Kina steg samlet med 177 pct. i maj i forhold til maj for et år siden til 185.000. Til sammenligning steg det samlede salg af biler i Kina blot med 1,1 pct. til 1,66 mio. biler, skriver Reuters.

Teslas salg i Kina tegner sig for næsten en tredjedel af elbilproducentens samlede salg. Salget i det kinesiske ses som et tegn på den amerikanske elbilproducents sundhed. Kina er Teslas næststørste marked, hvor det amerikanske selskab har investeret kraftigt.

Tesla, der fremstiller Model 3 og Model Y i Shanghai, eksporterede 11.527 af sine kinesisk producerede biler i maj.

Det amerikanske selskabs Model 3 var den bedst sælgende elbil i Kina, før den blev overhalet af den meget billigere elbil, der er lavet via et joint venture mellem amerikanske General Motors og kinesiske SAIC Motor.

CPCA oplyser tirsdag, at det ventes, at Kina vil sælge 2,4 mio. elektriske, plug-in hybrid- og brintcelle-personbiler i år.

Tesla stiger 3,2 pct. i formarkedet til 624,71 dollar efter et kursplus på 1 pct. mandag.

Tesla: Globale markedsandel på laveste niveau siden 2019

Pres på forsyningskæden betyder prisstigninger hos Tesla 

Mere fra EnergiWatch

True Energy henter ny marketingchef

Med ansættelsen af Nina Kirstine Toft-Nielsen vil det danske energiselskab øge interaktioner med brugere og influencere på de sociale medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs