Viggo går ind i Norge

Det danske taxaselskab med nyetableret energivirksomhed er nu klar til at ekspandere internationalt.
Genåbningen har hjulpet Viggos ekspansionsplaner på vej. | Foto: Viggo
Genåbningen har hjulpet Viggos ekspansionsplaner på vej. | Foto: Viggo

Der bliver ikke kørt meget i taxa, når alle arbejder hjemme.

Det er derfor næppe den store overraskelse, at taxaselskabet Viggo, der udelukkende kører i elbiler, har nydt godt af genåbningen. Det har faktisk gået så godt, at man i skrivende stund er ved at lukke en ny runde funding på mellem 8 og 10 mio. kr., samt er klar til at udvide forretningen til udlandet.

"At udvide til flere lande har hele tiden været planen, og genåbningen har gjort os optimistiske økonomisk, fordi der har været et boom i markedet. Nu er tiden inde, og vi er overbevist om, at det samme vil ske i Oslo, og er derfor klar til at lancere vores grønne taxier, når Oslo åbner helt op," siger Viggos adm. direktør, Kenneth Herschel, i en meddelelse.

Til forskel fra Danmark, vil en entré i Norge nærmest være plug-and-play. For hvor Viggo i Danmark har etableret et energiselskab i form af Viggo Energy, som opstiller lynladerstationer i Danmark til selskabets taxaer, er en stor del af infrastrukturen allerede på plads i Norge til selskabets el-taxaer.

Det fortæller den adm. direktør for Viggo Norge, Joar Tenfjord, som ser dette som det helt rette tidspunkt at udvide til Norge.

"Under nedlukningen har vi set, at forbrugere og virksomheder er blevet endnu mere opmærksomme på at tage bæredygtige valg. Når byerne er åbnet helt op, vil taxikunder ikke længere have lyst til at blive hentet i dieselbiler, men i stedet køre miljøvenligt. Og da Viggo kun kører i elbiler er tidspunktet for at udvide til Oslo perfekt," siger den administrerende direktør for Viggo Norge:

"Branchen har brug for fornyelse. Der er hård konkurrence i Oslo, men vi har troen på, at kombination af miljøvenlige biler, god service og innovativ teknologi vil give os et stort forspring. Mange norske virksomheder har også klare ambitioner om at reducere sit CO2-udslip og kun bruge miljøvenlig transport," siger Joar Tenfjord.

Viggo meddeler, at man forventer, de første ture med el-taxaerne vil blive kørt allerede i august. Det er ikke første gang, at en dansk mobilitetsvirksomhed kaster sig over Norge. I 2018 var broderlandet mod nord ligeledes det første sted, som delebilsvirksomheden Green Mobility valgte at udvide sin aktivitetet til.

Efter halvandet år valgte Green Mobility dog at frasælge sine aktiviteter i Norge.

Taxaselskab opstiller lynladere

Viggo stiller lynladere op i Aarhus og København

Green Mobility trækker stikket på Oslo efter halvandet år

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs