EnergiWatch

Hadsund Fjernvame indgår samarbejde om overskudsvarme fra renseanlæg

Et større samarbejde mellem Hadsund Fjernvarme samt byens renseanlæg om overskudsvarme anslås til at koste et par mio. kr. Derudover barsler forsyningsselskabet med en investering på 30 mio. kr. i en varmepumpe.

Overskudsvarme fra renseanlægget skal suplere forsyningsselskabets solvarmepark. | Foto: PR / Hadsund Fjernvarme

Til efteråret skal overskudsvarme fra Hadsunds biogasanlæg være med til at holde 2100 forbrugere varme, såfremt myndighederne siger god for samarbejdet mellem Hadsund Fjernvarme og byens renseanlæg.

Det vil kun kræve en mindre investering på et par mio. kr., skriver Nordjyske.

Renseanlægget står til at blive udbygget de kommende år - der vil af den grund være rigeligt med biogas til at suplere energien fra solvarmepark og træflis i varmeproduktionen, fortæller formand for Hadsund Fjernvarme Knud Erik Jensen til avisen.

Derudover drømmer Hadsund Fjernvarme om at installere en stor varmepumpe til 30 mio. kr. ved renseanlægget til, så det kan trække varme ud af det rensede spildevand, lyder det.

(Denne artikel er skrevet af vores søstermedie, CleantechWatch)

Startup lander fjerde varmepumpeordre i sit første leveår

Overskudsvarme fra PTX kan levere 20 pct. af den danske fjernvarme

Storkøbenhavnske forsyninger bliver del af "klimatilpasningens svar på Silicon Valley" 

Aquagreen vil installere pyrolyse på ti danske renseanlæg inden sommeren 2022 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs