EnergiWatch

Liquid Wind finder partner til fransk metanol-produktion

Det svenske energiselskab skal med investeringsselskabet Falkor etablere produktion i Frankrig og Sydeuropa.

Foto: Liquid Wind

Liquid Wind får en ny partner i form af det franske investeringsselskab Falkor, der slutter sig til Liquid Wind som en minoritetsaktieinvestor og udviklingspartner. Falkor skal benytte Liquid Winds ekspertise til effektivt at replikere e-metanol-faciliteter i Frankrig og Sydeuropa. Det oplyser Liquid Wind i en meddelelse.

"Verden har brug for renere brændstof i betydelige mængder hurtigt. Ved at kombinere vores replikerbare digitale model med lokal ekspertise kan vi fremskynde den bæredygtige energiomstilling," siger Claes Fredriksson, administrerende direktør og grundlægger, Liquid Wind.

"Falkor er meget vidende om eFuel-teknologi og har gode forbindelser. Vi er heldige at have dem ombord for at bringe e-metanol til Frankrig."

Liquid Wind specialiserer sig inden power-to-fuel-teknologi og udvikler kommercielle faciliteter til produktion af det kulstofneutrale brændstof e-metanol.

Falkor søger nu en lokation til faciliteterne og en leverandør af biogen kuldioxid til det første e-metanol-anlæg i Frankrig. Imens er Liquid Wind i drøftelser med andre potentielle partnere til andre regioner.

Sammen med deres konsortiepartnere, der består af Alfa Laval, Carbon Clean, Haldor Topsoe og Siemens Energy, udvikler Liquid Wind den standardiseret facilitetsmodel, der skal benyttes.

Konkret skal konsortiet producere anlæg, der indfanger CO2 fra affald og kombinerer den med brint for at fremstille vedvarende metanol - også kaldet e-metanol.

Konsortiet har modtaget et støttebeløb fra EIR Inno Energy, der er et investeringsorgan under EU, på 1,7 mio. euro i projektet.

De er allerede nu i gang med at planlægge det første anlæg i Sverige og regner med at kunne levere e-metanol i 2023. Frem mod 2030 skal der efter planen laves seks anlæg i Skandinavien, inden konceptet skal skaleres på internationalt niveau.

Liquid Wind har tidligere oplyst, at man forventer at kunne lukke flere kontrakter senere på året.

Store aktører skal lave grønt brændstof til transportsektoren

Grøn brændstofproducent tilslutter sig Power to X-klynge i Aalborg

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs