EnergiWatch

Aktører i transportbranchen går sammen om brint-værdikæde

Drivr, Everfuel, Toyota og Kinto går sammen om værdikæde i Danmark bestående af brinttankstationer og brintbiler, lyder det i debatindlæg.

Foto: Gregers Tycho/IND

"Vi kan ikke vente på offentlige støttemidler eller en Power-to-X-strategi," lyder det i et debatindlæg i Altinget skrevet af Haydar Shaiwandi, direktør for Drivr, Jacob Krogsgaard, direktør for Everfuel, Anders Tystrup, pressechef for Toyota Danmark og Bo Svane, mobilitetschef for Kinto.

Ifølge indlægget er både brint og Power-to-X kritiske for klimaomstillingen på transportområdet, men da der allerede i dag er et potentiale i brint, er det ifølge aktørerne vigtigt, at man får sat gang i denne omstilling nu.

Derfor går parterne sammen om en samlet værdikæde, der både leverer brinttankstationer og brintbiler til kørsels- og mobilitetstjenester.

Brint har ifølge aktørerne særligt potentiale som brændstof for den tunge transport såsom lastbiler, busser, fly og skibe, mens elteknologier primært vil kunne anvendes i personbiler.

Ifølge indlægget er der i dag seks tankstationer, hvor man kan tanke brint, og i år opfører Everfuel to nye højkapacitetsstationer i København.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch)

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs