EnergiWatch

Analytiker: Ny Rockwool-prognose er stærkere end ventet

Sydbank havde her ventet en salgsvækst på 6,3 pct., men "bider mærke" i en ganske stærk indtjeningsgrad.

Foto: /ERH

Rockwool har torsdag opjusteret sine forventninger til 2021. Det var ikke den store overraskelse, efter at konkurrenter for nyligt har lagt stærkere kvartalstal frem, men den nye prognose er bedre end ventet, vurderer sydbank.

Isoleringskoncernen ser nu en vækst i omsætningen på 10-12 pct. i lokal valuta mod tidligere 3-5 pct. Forventningerne til drifstmarginen, EBIT, opjusteres samtidig til "omkring 12 pct." fra tidligere "omkring 11 pct.".

"I kølvandet på en række stærke konkurrentregnskaber og en relativ konservativ prognose fra Rockwool kommer opjusteringen ikke som den helt store overraskelse for os," hedder det i en kommentar fra Sydbanks aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen.

"Men den nye prognose er stærkere, end vi forventede."

Sydbank havde selv sat næsen op efter en omsætningsvækst på 7,5 pct., mens overskudsgraden var spået at blive på 11,5 pct. i 2021.

Rockwool kom samtidig med foreløbige tal for første kvartal. En omsætningsvækst på 6 pct. til 671 mio. euro og et driftsoverskud, EBIT, på 90 mio. euro eller 12 pct. højere end i første første kvartal 2020. Overskudsgraden steg i forhold til første kvartal sidste år således med 1 pct.point til 13,3 pct.

Sydbank havde her ventet en salgsvækst på 6,3 pct., men "bider mærke" i en ganske stærk indtjeningsgrad, da Sydbank havde spået et EBIT-resultat på 79 mio. euro eller en driftsmargin på 11,9 pct.

"Rockwools lønsomhed kommer altså stærkt fra start, men med udgangspunkt i den nye prognose forventer selskabet ikke at kunne opretholde den høje lønsomhed resten af 2021," skriver Mikkel Emil Jensen og peger på stigende priser på råvarer og udsigt til kapacitetsbegrænsninger og på den baggrund øgede transportomkostninger.

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs