EnergiWatch

Total indgår aftale om brintprojekt på 8 GW

Total Eren, der har den franske oliemajor blandt ejerne, har underskrevet hensigtserklæring med mineselskab om, hvad der kan blive et af de foreløbigt største grønne brintprojekter i Australien.

Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Selskabet Province, der bl.a. efterforsker mineraler med projekter i Sverige og Australien, går nu sammen med elproducenten Total Eren om en ny satsning Down Under.

Parterne har underskrevet en bindende hensigtserklæring – memorandum of understanding – om at undersøge mulighederne for at etablere et 8 GW anlæg til produktion af grøn brint i den australske Gascoyne-region. Det såkaldte HyEnergy Zero Carbon Hydrogen-projekt – eller bare Hyenergy. Såfremt der tages beslutning om at etablere projektet, skal det ejes i ligeligt 50/50-fællesskab.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs