EnergiWatch

BP køber sig ind i ladeselskab

Olieselskabet BP bliver en del af BMW og Daimlers joint-venture opladningsselskab, Digital Charging Solutions.

Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS / X90184

En tredje spiller kommer ind på holdet i Daimler og BMW's ladesatsning. Den britiske oliegigant BP har sikret sig en ejerandel på 33,3 pct for et endnu ukendt beløb. Det skriver BP i en meddelelse.

BMW stod oprindeligt bag Digital Charging Solutions, DCS, og fik senere Daimler med i et ligeligt delt ejerskab. DCS udvikler digitale opladningsløsninger til bilproducenter, udvikler integration af software i biler og fysiske opladningsparker.

"Vores mål er at gøre opladning så praktisk som at tanke på pumpen - hurtig, pålidelig og en god kundeoplevelse," siger Richard Bartlett, direktør for fremtidig mobilitet og løsninger hos BP.

"At samarbejde med BMW Group og Daimler Mobility AG i DCS kombineret med udvidelsen af ​​vores ultrahurtige opladningsnetværk hjælper med at give chauffører adgang til praktisk opladning, hvor de har brug for det. Det giver os også adgang til en meget bredere kundebase, hvilket i sidste ende øger udnyttelsesgraden på vores netværk."

DCS har allerede installeret 228.000 ladepunkter i 32 lande.Med BP om bord får virksomheden adgang til deres 8.700 opladningspunkter i hele Europa inklusive hurtigopladningsstationer. DCS-kunder vil også være i stand til at bruge BPs stationer, hvor traditionelle brændstof- og ladepunkter tilbydes i et og samme system på forskellige stationer.

BP nærmer sig gældsmål

BP vil bryde britisk brintrekord

Mere fra EnergiWatch

Seadrill-datterselskab får forlænget henstand med gæld

Et datterselskab under rigselskabet Seadrill, der er under konkursbeskyttelse, har fået forlænget henstand med et obligationslån til 28. maj. Det skyldes, at Seadrill er igang med at forhandle en restruktureringsaftale for selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs