EnergiWatch

Svensk-schweiziske ABB stiger til rekord efter opløftende regnskabstal

Svensk-schweiziske ABB har leveret mere end ventet i første kvartal målt på både salg, ordrer og driftsmargin.

Foto: ABB Power Grids

Svensk-schweiziske ABB har leveret mere end ventet i første kvartal målt på både salg, ordrer og driftsmargin efter en stærkere end ventet markedsudvikling især i de sidste uger af marts.

Det fremgår af de foreløbige regnskabstal for første kvartal, der er fremlagt torsdag morgen.

Aktien stiger 3,8 pct. til 30,40 schweizerfranc på børsen i Zürich, mens noteringen i Stockholm stiger 3,9 pct. til 278,70 svenske kr. Det er det højeste niveau nogensinde.

Salget steg i første kvartal 11 pct. til 6,9 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 6,59 mia. dollar. Den sammenlignelige vækst opgøres til 7 pct.

Ordrerne viser en vækst på 6 pct. og en sammenlignelig vækst på 1 pct. til 7,75 mia. dollar sammenlignet med analytikerprognosen på 7,46 mia. dollar.

Driftsmarginalen målt på EBITA er øget til 13,5 pct. fra 10,2 pct., hvor analytikerne havde sat næsen op efter en stigning til 12,3 pct.

Finanshuset Citigroup fremhæver, at de foreløbige tal overrasker på alle punkter, men det pointeres dog, at en del af den positive overraskelse er drevet af lageropbygning hos kunderne.

Citigroup noterer også, at andre selskaber allerede havde peget mod et stærkt kvartal frem til marts, men handelsopdateringen fra ABB bør dog stadig blive set som en bred positiv indikator for sektoren.

ABB leverer blandt andet produkter og serviceydelser inden for elkraft-, automation- samt robotsegmenterne.

Statkraft vælger ABB til at gøre britisk elnet grønnere

Vineyard Wind bestiller transformerstation 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs