EnergiWatch

Telia skifter flåden ud med elbiler

Skifte til elbiler skal hjælpe Telia med åt nå målet om at være klimaneutral i 2030.

Foto: Jens Dresling

Telia vil være grønnere, og det skal elbiler spille en rolle i. En række tiltag inden for grøn transport skal bidrage til at sænke den del af udledningen, der ligger inden for Telias egen forretning. Det oplyser Telia i en meddelelse.

En del af planen er, at alle Telias 87 firmabiler skal være eldrevne inden 2026. Det skal opnås med en gradvis indfasning, der i praksis betyder, at alle nye biler vil være elbiler. Således opdateres flåden, når nye biler kommer til.

"Vi arbejder os systematisk frem mod vores mål om et rundt nul i CO2-udledning i 2030. Målet med transporttiltagene er at nudge os selv i den rigtige retning – og med elbiler, elcykler og de andre nye løsninger, får flere mulighed for at vælge en grønnere transportløsning i det daglige," siger direktør for bæredygtighed og kommunikation i Telia Danmark, Julie Nilsson Bour-Hil.

Dertil foreskriver en aftale fra marts 2021, at Telias medarbejdere som udgangspunkt skal tage eltaxaer. I samme ombæring har selskabet gjort flere tiltag for at gøre pendling på både cykel og elcykel mere attraktivt.

"Vores detaljerede CO2-beregninger viser, at transport udgør omkring 5% af vores samlede udledning. Derfor er det ikke disse tiltag alene, der får os i mål med nul procent CO2. Til gengæld er det et meget synligt og efterspurgt skridt, som mange kan se og mærke i hverdagen. Det gør det til en vigtig brik i arbejdet med at drive vores bæredygtighedsarbejde fremad," siger Julie Nilsson Bour-Hil.

Mere fra EnergiWatch

Norsk brintselskab får ny topchef

Elling Nygaard bliver topchef for norske Hydrogen Pro, mens Mårten Lunde træder af året efter børsnoteringen. I september åbnede selskabet sine første danske produktionsfaciliteter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs