EnergiWatch

Klimaminister ser frem til dialog med ny CCS-klynge

Klimaminister Dan Jørgensen (S) roser de storkøbenhavnske energi- og forsyningsselskabers nye samarbejde om CO2-fangst og -lagring og forsikrer samtidig, at regeringen vil gøre, hvad den kan, for at få "forløst potentialerne" i teknologien.

Foto: Stine Tidsvilde

"Det er en rigtig god nyhed, at en række forsyningsselskaber i hovedstadsområdet vil gå sammen om at fange så store mængder af CO2."

Sådan lyder det fra klimaminister Dan Jørgensen (S) i en skriftlig kommentar om det nye klyngesamarbejde om CO2-fangst og -lagring mellem de storkøbenhavnske forsynings- og energigiganter Ørsted, ARC, Hofor, Vestforbrænding, Argo, Biofos, Veks og CTR samt Copenhagen Malmö Port.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs