EnergiWatch

Nexans kommer fint igennem coronapræget år

"På trods af den hidtil usete globale sundheds- og økonomiske krise var 2020 et vendepunkt for Nexans," lyder det fra topchefen for det franske kabelselskab.

Foto: Nexans PR

Det franske kabelselskab Nexans, der er konkurrent til danske NKT, er kommet med regnskab for 2020.

Det har tydeligvis været et år præget af stor usikkerhed på grund af pandemien. Der er dog lyspunkter at spore i regnskabet.

Driftsresultatet (Ebitda) lander på 347 mio euro, hvor analytikernes ventede 345 mia euro.

Salget landede derimod på 5,7 mia. euro, hvilket var en tilbagegang i den organiske vækst på 8,6 pct.

Aktionærerne kan dog se frem til et noget højere udbytte end ventet, da selskabet har forslået 0,70 euro per aktie, hvorimod analytikernes ventede 0,26 euro.

Nexans administrerende direktør, Christopher Guérin, italesætter ifølge regnskabet pandemiens indvirkning på året, men også selskabets formåen i en usikker tid.

"På trods af den hidtil usete globale sundheds- og økonomiske krise var 2020 et vendepunkt for Nexans, da vi demonstrerede vores evne til at fremskynde virksomhedens transformation og overgå vores økonomiske resultater, hvilket resulterede i den laveste gæld i 10 år," siger Nexans administrerende direktør, Christopher Guérin om regnskabet.

Selskabets gæld lød ved udgangen af året på 179 mio. euro.

For 2021 ser Nexan et driftsresultat på mellem 410 og 450 millioner euro., hvilket i så fald vil være en markant fremgang sammenlignet med 2020.

Tirsdag steg Nexans-aktien med 0,8 pct. til 67,15 euro.

Kabelproducent udvider global kontrakt med Vestas

Kabelproducent vil sænke prisen på grøn brint 

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs