EnergiWatch

Jaguar går 100 pct. elektrisk som Storbritanniens svar på Tesla

Den britiske producent vil satse på komplet elektrificering af flåden i fremtidens bilmarked.

Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS / X01425

Som modspil til den amerikanske elbilproducent, Tesla, vil britiske Jaguar nu satse alt på elbilproduktion med en målsætning om at blive en komplet elbilproducent inden for de næste fire år.

Den store omvæltning for Jaguar bliver taget godt imod i Storbritannien og anses af brancheforeningen SSMT som inspirationskilde for stategiomlægning hos hele landets bilindustri.

Det skriver The Times.

Den revolutionære tid for Jaguar bliver ledt af Thierry Bolloré, den tidligere Renault-chef, som blev udnævnt til administrerende direktør i 2020.

"Det bliver en komplet renæssance for Jaguar," siger han til The Times.

Han understreger, at udviklingen mod elektriske køretøjer samtidig vil medføre en ompositionering af virksomheden som et luksusmærke, der i fremtiden vil konkurrere med Rolls-Royce og Bentley snarere end BMW.

Ifølge avisen vil det drastiske tiltag indebære skrotning af det nuværende Jaguar-sortiment samt lukning af Castle Bromwich-fabrikken.

Strategiskiftet for Jaguar er med til at bane vejen for elektrificering af samfundet, og brancheforeningen SSMT mener, at Jaguars satsning burde skubbe regeringen til at støtte idéen om, at bilindustriens strategi i fremtiden skal bygges op omkring elbilproduktion, skriver The Times.

Velkendte mærker som Range Rover og Land Rover skal også nydesignes, og ifølge avisen kan potentielle købere forvente at se en 100 pct. elektrisk Land Rover på markedet i 2024.

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs