EnergiWatch

Verdens største CCS-anlæg lukker

Det verdenskendte Petra Nova-anlæg må lukkes på ubestemt tid. Anlægget har haft været ramt af underskud på grund af faldende oliepriser.

CCS - der står for carbon capture and storage - er blevet lidt af et buzzword i Danmark. Nu viser lukningen af verdens største CCS-anlæg, at det endnu kan være svært at få god økonomi i teknologien. | Foto: Trish Badger/Reuters/Ritzau Scanpix

USA har et enkelt storskala-anlæg til fangst af CO2 – til gengæld er det verdens største. Men nu lukker anlægget, Petra Nova, som har været ramt af underskud på grund af corona- og oliepriskrisen.

Det skriver webstedet Gizmodo som omtalt af Ingeniøren.

Den amerikanske regering har ellers forsøgt at redde Petra Nova ved at investere 190 mio. dollar i projektet. Men nu stopper anlægget – foreløbig på ubestemt tid. Det bekræftes af NRG Energy, som har ansvaret for projektet.

Petra Nova blev opført for fire år siden og har siden indfanget CO2 fra omkringliggende kulfabrikker.

 

DTU sender CCS-anlæg i aktion

Aker Carbon Capture og Lyse vil samarbejde om CO2-fangst 

Tværnationalt initiativ skal fremme CCUS 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs