EnergiWatch

Danfoss forbereder frasalgs-manøvre i forsøg på at gennemføre historisk milliardhandel

Danfoss etablerer en separat forretningsenhed og forbereder et hurtigt salg af forretningsenheden. "Et nødvendigt skridt" for at få afsluttet overtagelsen af hydraulikforretningen Eaton Hydraulics.

Sidste år købte Danfoss det amerikansk-irske Eaton Hydraulics for en samlet pris på knap 23 mia. kr. Det betød, at Danfoss' medarbejderstab voskede med 11.000 personer. | Foto: Daniel Becerril/Reuters/Ritzau Scanpix

Danfoss Power Solutions etablerer et nyt for­ret­nings­ben ved navn 'White Drive Motors and Steering' og forbereder et frasalg af forretningsdelen.

Det skal ses som "et nødvendigt skridt" for at få afsluttet overtagelsen af hydraulikforretningen Eaton Hydraulics, som selskabet sidste år købte for knap 23 mia. kr.

"Dette er et nødvendigt skridt for at sikre fair konkurrence i markedet og dermed også en forudsætning for at opnå de myndighedsgodkendelser, der er nødvendige for at kunne afslutte handlen og overtage af Eaton Hydrauliks," skriver Danfoss om manøvren i en pressemeddelelse.

Ny forretningsenhed

Den nye forretningsenhed 'White Drive Motors and Steering' bliver etableret 1. februar og vil omfatte produktion og produkter på tre Danfoss lokationer , som er i Hopkinsville, Kentucky, USA, i Wroclaw, Polen og i Parchim, Tyskland.

Efter afslutningen af Eaton Hydraulics-opkøbet vil den også omfatte tre produktlinjer fra Eaton Hydraulics, som vil blive flyttet sammen med noget udstyr fra Eatons fabrik i Searcy, Arkansas, USA.

Frasalget af 'White Drive Motors and Steering' vil omfatte omkring 800 medarbejdere, lyder det.

"Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at finde en god ejer til den nye forretningsenhed, og vi vil arbejde tæt sammen med den nye ejer for at sikre en smidig overgang for de berørte medarbejdere, kunder og distributører," udtaler Eric Alström, direktør for Danfoss Power Solutions, i meddelelsen.

Kommission fryger begrænset konkurrence

I efteråret 2020 melde EU-Kommissionen ud, at man ville se det milliardstore Danfoss-opkøb efter i sømmene, og åbne en "tilbundsgående" undersøgelse af Danfoss' overtagelse af irske Eaton. EU frygtede, at det milliardstore opkøb vil begrænse konkurrencen.

Her lød det fra industrikoncernen, at man ikke forventede, at EU-kommissionens undersøgelse vil forsinke milliardopkøbet af Eaton.

Overtagelsen er betinget af de relevante myndigheders godkendelse, og granskningen forventes at være afsluttet 3. februar næste år.

Danfoss: Ikke ualmindeligt

Direktør Eric Alström peger i meddelelsen på, at en manøvre som Danfoss nu foretager ikke er ualmindelig i forbindelse med opkøb af større virksomheder, som skal være i overensstemmelse myndighedernes krav om fair konkurrence i markedet.

"Da vi underskrev aftalen om køb af Eaton Hydraulics, var vi klar over, at der kunne være nogle aspekter fra et konkurrencemæssigt synspunkt, der ville involvere drøftelser med myndighederne i forhold til godkendelsesprocessen."

"Det er resultatet af disse overvejelser i Europa Kommissionen og det amerikanske Justitsministerium, som nu udmønter sig i et frasalg af en del af vores forretning for at sikre en godkendelse," udtaler Eric Alström.

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk brintfabrik står klar

Green Hydrogen Systems nye fabrik i Kolding kan producere elektrolyseanlæg på 150 MW om året, men vil snildt kunne opskaleres til 1.000 MW.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs