EnergiWatch

Bil på biometanol forurener langt mindre end på benzin

En moderne bil  på biometanol består biltest og viser sig at forurene langt mindre end tilsvarende kørsel på benzin i forhold til udledning af sundhedsskadelig NOX, kulilte og partikler.

Foto: Finn Frandsen

Der kan være fordele i at køre biler, der kører hovedsageligt på biometanol. I hvert fald er den mere miljøvenlig end selv nyere benzinbiler.

Sådan lyder et resultat fra Teknologisk Institut, der har testet en optimeret Peugeot 108 fra 2020, der kørte på en blanding af 85 pct. biometanol og 15 pct. benzin.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs