EnergiWatch

Bentley skrotter forbrændingsmotorer inden 2026

Bilproducenten vil stoppe med at fremstille køretøjer udelukkende med konventionelle forbrændingsmotorer inden 2026.

Foto: PHIL NOBLE/REUTERS / X01988

Luksusbilproducenten Bentley, der blandt andet er berømt for sine benzinslugende 12-cylindrede motorer, planlægger nu en grøn omstilling og vil stoppe med at fremstille køretøjer udelukkende med konventionelle forbrændingsmotorer inden 2026.

Det skriver The Telegraph.

Bentleys ambitioner om at blive "en global leder indenfor bæredygtig luksustransport" er en del af bilproducentens nye "Beyond 100"-strategi.

"At være med i front i udviklingen er en del af vores DNA - de første Bentley-drenge var pionere og ledere. Nu vil vi fortsætte med at lede ved at genskabe selskabet og blive verdens referencepunkt for luksusbiler. Inden for et årti vil Bentley transformere sig fra et 100-år gammelt lukusbilselskab til en ny, bæredygtig og etisk rollemodel for luksus," siger Adrian Hallmark, administrerende direktør i Bentley, til The Telegraph.

Bentley er en del af Volkswagen Group, som har investeret 40 mia. euro - eller cirka 298 mia. kr. - i elbiler og ny teknologi for at blive førende inden for bæredygtig transport og lægge den omtalte "dieselgate"-skandale fra 2015 bag sig, skriver avisen.

Elbiler bliver ny stor satsning hos Porsche

Dansk startup bestiller 300 elbiler fra Fisker  

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs