EnergiWatch

Klimavenlig biodiesel kan øge udledning fra anden produktion

Når slagteriaffald benyttes til at reducere udledningen fra transportsektoren, risikerer man, at udledningen blot flyttes over i en anden sektor som eksempelvis sæbeproduktion, siger den grønne tænketankt Concito.

Bioaffald som det fra slagterier bliver fjernet fra andre produktionskæder, når det bliver benyttet til biodiesel. Derfor kan udledningen risikere bare at blive flyttet fra transportsektoren til andre, siger Concito. | Foto: Claus Bonnerup

Med livscyklusanalyser er der efterhånden blevet hamret en pæl gennem biobrændstof lavet af palmeolie som et grønt brændstof.

Dermed vender de fleste blikket mod 2. generations biobrændstoffer lavet af biologisk resprodukter såsom slagteriaffald som et klimavenligt til fossile brændstoffer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs