EnergiWatch

Saint Gobain genindfører forventninger til 2020

Det franske isolationsselskab ser nu en stigning i driftsindtjeningen i andet halvår sammenlignet med andet halvår 2019.

Foto: Gilles Trillard/Saint-Gobain

Efter et godt tredje kvartal har den franske byggematerialekoncern Saint Gobain nu sat ord på sine forventninger til driftsindtjeningen i andet halvår.

Saint Gobain, der er konkurrent til danske Rockwool på markedet for isoleringsprodukter, ser nu en stigning i driftsindtjeningen i andet halvår sammenlignet med andet halvår 2019, eksklusive de potentielle effekter den seneste forværring af covid-19-situationen på globalt plan måtte have.

I forbindelse med årsrapporten for 2019 meddelte Saint-Gobain, at selskabet gik efter en yderligere stigning i driftsindtjeningen, men at det var behæftet med usikkerhed relateret til covid-19.

Cirka tre måneder senere – i forbindelse med regnskabet for første kvartal – fik coronakrisen Saint-Gobain til at suspendere sine forventninger.

Ifølge regnskabet for tredje kvartal, der blev offentliggjort torsdag efter børslukketid, falder koncernens samlede salg fra 10,79 mia. euro til 10,13 mia. euro, men målt organisk er der dog tale om en fremgang i salget på 3,2 pct.

Ifølge selskabet har salget fundet tilbage til et normalt niveau i de fleste lande i tredje kvartal, hvor volumenerne steg med 2,3 pct. og Saint-Gobain har oplevet en prisstigning på 0,9 pct., som samlet giver en organisk fremgang på 3,2 pct.

Selvom det er svært at forudsige, hvordan covid-19-udbruddet vil påvirke koncernens fjerde kvartal, så forventer Saint-Gobain at få medvind fra især renovationsforretningen, som står for omkring halvdelen af koncernens samlede salg.

Samtidig er Saint-Gobain fortsat forsigtig med at melde forventninger ud for den britiske del af forretningen forud for brexit og for de industrielle markeder, hvor aktiviteten forventes at være lavere end 2019.

Ved middagstid fredag stiger Saint-Gobain-aktien 4,8 pct. til 33,54 euro.

Fransk Rockwool-konkurrent venter godt tredje kvartal

Franske Saint-Gobain hæver udbyttet efter stor resultatfremgang

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs