EnergiWatch

Investorer flokkes om elbilstartups på trods af manglende omsætning

Siden sommer har tre elbilproducenter hver nået en markedsværdi på over 3 mia. dollar.

Foto: Gary Cameron/Reuters/Ritzau Scanpix

Efterspørgslen på elbiler er stor, og flere startups skyder frem på det amerikanske aktiemarked. Siden sommer har tre elbilproducenter hver nået en markedsværdi på over 3 mia. dollar.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Tidligere i sommer var Hyliion, Fisker og Lordstown Motors blot små selskaber med få ansatte, mens kun to af selskaberne havde en elbilprototype. Ingen af selskaberne har offentliggjort omsætning.

Selskabernes markedsværdi er siden skudt i vejret, båret af Teslas voldsomme kursstigning og et håb hos investorerne om at finde fremtidens førende bilproducenter.

De seneste måneder er to elbilproducenter blevet børsnoteret, mens yderligere fire elbil- og batteriproducenter har offentliggjort planer om børsnoteringer.

Selskaberne har ingen eller tæt på ingen omsætning.

Det er ifølge Jay Ritter, der er finansprofessor ved University of Florida, aldrig sket før, at så mange selskaber uden omsætning er gået på børsen med så høje værdiansættelser.

Det er et resultat af "et euforisk marked", mener Mike Volpi, der er partner i Index Ventures, som investerer i bilteknologi, og i Fiat Chryslers bestyrelse.

Hvis blot én af elbilproducenterne bliver en succes, kan det nå en tocifret milliardværdi, siger investorer til avisen.

Fisker og selskabets investorer venter i 2025 en omsætning på 13 mia. dollar - svarende til mere end 81 mia. kr. - men ingen i år.

Henrik Fisker sætter strøm til elbil-drøm med ny investor og bilbygger

Dansk stjernedesigners elbilfirma fusionerer sig på børsen: Værdi på 2,9 mia. dollars

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs