EnergiWatch

Danske forskere vil skabe et fælles sprog for intelligente bygninger

Smarte bygninger, der er integreret i energisystemet, står overfor et gennembrud. Nu skal et europæisk forskningssamarbejde med dansk deltagelse sikre, at løsninger kan overføres på tværs af landegrænser og udstyrsproducenter.

Varmepumper er en central del af smart buildings, men i dag kan en dansk løsning ikke bare overføres til et andet land. Her ses hotellet Crown Plazas løsning, som ikke har nogen forbindelse til det nuværende forskningsprojekt. | Foto: Martin Lehmann

I dag anses esperanto først og fremmest som et kunstsprog, en slags lingvistisk studie i et kunstigt sprog. 

Sproget er sammensat af eksisterende sprogstammer, og da det blev opfundet af den polske øjenlæge L. L. Zamenhof i slutningen af det 19. århundrede, var intentionen, at det skulle blive et universelt andetsprog. Det dedikerede mål var intet mindre end at bringe fred til verden ved at fjerne sprogbarrierer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs