EnergiWatch

Finsk bejler til dansk biomarked kommer med kødaffald og friture

Den finske raffinaderigigant Neste har fæstnet blikket på det danske marked, hvor man ser store muligheder i dekarbonisering af vejtransporten. Der er dog brug for et CO2-fortrængningskrav, før finnernes avancerede biobrændstoffer for alvor kan blive attraktive.

Direktør for vedvarende transport i Neste, Carl Nyberg, ser store muligheder i det danske marked for biobrændstof. | Foto: PR / Neste

Da Dan Jørgensen satte sin underskrift på klimaloven ekkoede Danmarks målsætning om 70 pct. CO2-reduktion i 2030 som Pavlovs klokke gennem Europa og fik industrigiganters mundvand til at løbe.

En af dem er den finske raffinaderivirksomhed Neste, der trods en eksistens siden 1948 har været et særdeles perifært kendskab i Danmark. Siden starten af 1990'erne har selskabet fokuseret på at udvide sin forretning for biodiesel og er nu med en årlig produktion på 3 mio. ton verdens største.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs