EnergiWatch

I juni lignede et årssalg af 25.000 el- og plug-in hybridbiler ren utopi – nu ligner det et bulls eye

Nye tal viser, at der i årets første ni måneder er solgt 18.445 opladningsbiler. Det er mere end 2017, 2018 og 2019 – tilsammen.

Foto: Valdemar Ren/Ritzau Scanpix

Salget af elbiler og plug-in hybrider er noget nær rødglødende. Nye tal viser, at salget af de populære biltyper med udgangen af september havde rundet 18.000 takket være et salg af 7.547 rene elbiler og 10.898 plug-in hybrider.

"Det er 94 pct. flere elbiler end i samme periode af 2019. Det er dog de såkaldte hybridbiler, der virkelig vinder frem i øjeblikket," siger Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar til tallene offentliggjort af Danmarks Statistik.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs