EnergiWatch

Derfor lukker tilsyn rabat på opladning

En videreførelse af en årelang engangsrabat på opladning af elbiler indebærer en stor risiko for, at omkostningerne til sådanne netforstærkninger kommer til at ramme almindelige energiforbrugere, siger direktør i Forsyningstilsynet, Carsten Smidt.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Det var Forsyningstilsynet (tidl. Energitilsynet, red.) ) som tilbage i 2018 afgjorde, at den mangeårige tilslutningsrabat skulle ophøre.

"Baggrunden var en forventet markant vækst i antallet af elbiler med følgende behov for netforstærkninger. En videreførelse af den type engangsrabat, som der her er tale om, indebærer nemlig en stor risiko for, at omkostningerne til sådanne netforstærkninger kommer til uforholdsvist meget at tilfalde de almindelige energiforbrugere i strid med elforsyningslovens regler," siger direktør i Forsyningstilsynet, Carsten Smith.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs