EnergiWatch

Rockwool går over til biogas: Vil skære kraftigt i CO2-udledningen

Stenuldsproducenten er skiftet over til naturgas i år, men i 2021 vil det danske selskab gå over til biogas.

Foto: PR / Rockwool International A/S

Rockwool, der er Danmarks sjettestørste udleder af CO2, vil fra årsskiftet skære i sin CO2-udledning med 70 pct. målt i forhold til udledningen i 1990.

Det skriver dagbladet Børsen.

Verdens største stenuldsproducent, Rockwool, vil dermed være knap ti år foran resten af Danmark, der først venter en tilsvarende nedskæring i 2030.

Rockwool har afviklet brugen af koks og i stedet skiftet til naturgas. I 2021 vil selskabet gå over til biogas, der er CO2-neutral.

Det svarer til et fald i udledningen fra 90.000 tons CO2 til 45.000 tons.

Produktionen af stenuld ved brug af gas har taget Rockwool 10 år at udvikle og er derfor også patentbeskyttet.

"Vi har i en årrække haft mere end 50 ingeniører fuldtidsbeskæftiget med at udvikle denne teknologi og implementere den til gavn for danske arbejdspladser, så vi ikke flytter industri ud af landet til lande, hvor bæredygtig produktion ikke er så meget i højsædet," siger Frank Ove Larsen, der er administrerende direktør for Rockwool Nordic, til Børsen.

"Der er masser at tage fat på i udlandet. Her kan den danske teknologi, som vi har udviklet, vinde indpas og gøre en forskel," fortsætter han.

Rockwool lykønskes af den administrerende direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard, der vurderer over for Børsen, at selskabet er på forkant med et krav fra kunderne om at nedbringe CO2-udledningen.

Rockwool og Vestas jubler over EU-klimamål

Et stort plus og et stort minus afgør Rockwools 2021 

Mere fra EnergiWatch

CIP lukker fond 11 milliarder over målet

Med den bredeste investorskare hidtil har Copenhagen Infrastructure Partners sikret sig tilsagn på 52 milliarder til sin seneste fond, der allerede er begyndt at blive fyldt med såvel vind som vand og affald.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs