EnergiWatch

Hindenburg vil sprænge brintboblen

Dansk-norske Nels aktiekurs falder og stiger ofte i takt med den amerikanske producent af brintlastbiler, Nikola Motors'. En lang række beskyldninger og svindel fra en shortseller har nu sendt stifteren af Nikola på porten og Nels aktiekurs på deroute.

En af anklagerne mod Nikola Motors er, at deres lastvogn, Nikola One, slet ikke var funktionel, da den blev præsenteret i 2016. Afbilledet er Nikolas version af en eldrevet skraldevogn, som Republic Services i sidste måned bestilte 2.500 modeller af. | Foto: -/AFP / Nikola Motor

Normalt anses det for dårlig smag at koble teknologiers manglende formåen med fatale historiske katastrofer. Det er grunden til, at startups indenfor kernekraft, der af den ene eller anden grund ikke slår til, ikke bliver beskrevet som "nedsmeltninger".

Men når Hindenburg vil punktere brintboblen, er der dog i 2020 ikke tale om zeppelineren Hindenburg, der på grund af en amerikansk embargo fløj på brint i stedet for helium, og i et flammehav over New Jersey tog 35 sjæle med sig i luftskibet som teknologiforms død.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs