EnergiWatch

Tesla og Nikola holdt mandagsfest

De to nuludslips bilproducenter faldt med henholdsvis 35,8 og 29 pct. i sidste uge.

Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030

Efter storudsalg i forrige uge fortsatte Teslas aktie op mandag med 12,6 pct., mens konkurrenten Nikla, som producerer eldrevne arbejdskøretøjer, blev trukket med op med 11,4 pct., efter at den også har været under pres.

Mandagen var fyldt med gode nyheder for Tesla, skriver Bloomberg News.

For det første viste en opgørelse, at indregistreringen af nye Teslaer i Kina steg i august i forhold til juli, mens investeringensbanken Goldman SAchs bed mærke i, at den downlaods af Teslas app på globalt plan er steget med 20 pct. på årsbasis.

Endelig så investorerne frem mod næste uges store begivenhed hos Tesla, den årlige batteridag. Her har der tidligere været spekulationer fremme om, at koncernen vil præsentere vigtige nyheder, som kan øge koncernens konkurrencefordel på bilmodellerne, men også styrke Tesla som underleverandør til andre.

"Mange spændende ting vil blive afsløret på Battery Day den 22. september," tweetede topchef Elon Musk mandag.

Teslas aktie faldt med 29 pct. fra sin rekord forrige mandag, da investorerne holdt udsalg i teknologiaktierne, men siden er den kommet sig med et plus på 27 pct. fra den seneste bund.

Nikola steg også solidt, efter at aktien i sidste uge fik høvl på baggrund af en "shortseller report", en rapport fra en hedgefond, Hindenburg Research, som beskylder Nikola for at lyve eller overdrive omkring sine produkters evner og sine partnerskaber. Aktien var dog endnu højere oppe mandag, men "faldt tilbage" på nyheden om, at de amerikanske børsmyndigheder vil undersøge beskyldningerne.

"Nikola har kontakten og oplyst US. Securities and Exchange Commission (SEC) omkring Nikolas bekymringer vedrørende Hindenburg-rapporten." Nikola har til hensigt til fulde at samarbejde med SEC vedrørende dens undersøgelse af sagen, hedder det i en meddelelse fra Nikola.

Nikola faldt i sidste uge tre dage i træk med samlet set 35,8 pct. på beskyldningerne fra Hindenburg.

Kold skulder står til at koste Tesla over 300 milliarder

GM indgår partnerskab med elbilproducent - får 11 pct. ejerskab

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere